Druk bij alarmcentrales: veel kapotte airco’s en maagproblemen


De vier grote alarmcentrales draaien op volle sterkte nu in heel Nederland de schoolvakanties zijn begonnen. Hoewel Nederland momenteel zelf bovenaan de lijst van warmste landen prijkt, is ook in de rest van Europa de hitte een belangrijk thema. Alarmcentrale Eurocross Assistance krijgt veel meldingen over kapotte airco’s in het buitenland. Geen verzekeringszaak, maar de telefonisten kunnen wel helpen.

 

Druk bij alarmcentrales: veel kapotte airco’s en maagproblemen

“Je komt met een kapotte airco natuurlijk niet langs de weg te staan”, zegt Suzan de Wit van Eurocross. Een sleper, vervangend vervoer of extra overnachting regelen vanuit de verzekering is dus niet nodig. “Toch worden we hier wel over gebeld. Wij adviseren dan langs een garage te gaan en soms kunnen we helpen met het zoeken van een garage of specialist.”

Zeldzame banden

Kapotte auto’s zijn een van de belangrijkste redenen om de alarmcentrale te bellen vanuit het buitenland. Hoog in de top 3 staat de lekke band. Meestal is dat snel verholpen, maar het wordt lastig wanneer mensen met speciale banden rijden en geen reservewiel mee hebben. “Bijzondere bandenmaten heb je echt niet overal in Europa op voorraad. Dat kan zomaar drie, vier dagen van je vakantie kosten”, zegt Ad Vonk van de ANWB.

Dat kan zomaar drie, vier dagen van je vakantie kosten.

De ANWB alarmcentrale heeft momenteel geen exacte cijfers beschikbaar, maar kent de hittegerelateerde meldingen goed. “Je krijgt veel mensen met maag- en darmstoornissen met dit weer”, zegt Vonk. “Hygiëne is heel belangrijk in het buitenland. Goed opletten met eten en drinken, want kinderen die gaan spugen drogen snel uit.”

Tips

Eurocross onderzocht onlangs of verzekerden weten hoe zij moeten handelen als ze in het buitenland zijn. Ruim de helft van de vakantiegangers checkt bijvoorbeeld niet of zijn reisverzekering wel geldig is in het land van bestemming. Vonk heeft ook een tip voor vakantiegangers in warme landen. “Leef een beetje zoals de mensen daar zelf ook leven, dan komt het wel goed.”

Eerste publicatie door Bart van de Laak op 26 jul 2018 

Laatste update: 26 jul 2018

Bron: Amweb

Bart van de Laak
Geschreven door Bart van de Laak
Redacteur AM